ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

Ι. Κούρτοβικ: «Η άδεια είναι ένα δικαίωμα για τον κρατούμενο που αποκτήθηκε με αγώνες και θυσίες μέσα στις φυλακές»

| 9/11/2017 - 14:22

«Περιμένουμε και από εσάς και από όσους παρεμβαίνουν στις αποφάσεις των θεσμικών οργάνων να σεβαστούν τον κρατούμενο και να πάψουν να ασχημονούν στα κανάλια», τόνισε η κυρία Κουρτόβικ μιλώντας στους δημοσιογράφους έξω από τις Φυλακές Κορυδαλλού.


Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, ο Δημήτρης Κουφοντίνας βγήκε από το σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού, κάνοντας χρήση της 48ωρης άδειάς του και συνοδευόμενος από τη σύζυγο και τον γιο του.

Nikos Libertas/SOOC

Nikos Libertas/SOOC

 

Η συνήγορός του Ιωάννα Κούρτοβικ, μιλώντας στους δημοσιογράφους, επισήμανε ότι «η άδεια είναι ένα δικαίωμα για τον κρατούμενο που αποκτήθηκε με αγώνες και θυσίες μέσα στις φυλακές. Ένα δίκαιο συμβούλιο έκανε μια δίκαιη κρίση. Κρίνοντας με βάση τον νόμο χορήγησε την άδεια. Το ευχαριστούμε και περιμένουμε και από εσάς και από όσους παρεμβαίνουν στις αποφάσεις των θεσμικών οργάνων να σεβαστούν τον κρατούμενο και να πάψουν να ασχημονούν στα κανάλια».

 

Nikos Libertas/SOOC

Nikos Libertas/SOOC

 

Η κυρία Κούρτοβικ τόνισε ότι «Το κοινό περί δικαίου αίσθημα, που σήμερα παίζει από το πρωί στα κανάλια, στους δέκτες μας, δεν αποτελεί παράγοντα κρίσης για την άσκηση των δικαιωμάτων του κρατούμενου. Το κοινό περί δικαίου αίσθημα χειραγωγείται. Το κοινό περί δικαίου αίσθημα λιντσάρει ανθρώπους, όπως είδαμε χθες και στην Ευελπίδων, και ο νόμος δεν προβλέπει ότι μπορεί να συμμετέχει σε αυτή τη διαδικασία με οποιονδήποτε τρόπο». Σημείωσε ακόμη ότι «οι δηλώσεις μετάνοιας δεν είναι κριτήριο για την απόδοση της άδειας».

 

 


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....