FREE - WEB ONLY - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γεροβασίλη: Μικροπολιτική εκμετάλλευση των χθεσινών επεισοδίων από τη ΝΔ

| 21/1/2019 - 17:25


«Τα χθεσινά επεισόδια, οι μεγάλες υλικές καταστροφές στον εξωτερικό χώρο του ελληνικού κοινοβουλίου, οι τραυματισμοί αστυνομικών που εμπόδισαν με επιτυχία την απόπειρα εισόδου οργανωμένων ομάδων στην ελληνική Βουλή, η στοχευμένη βία κατά συγκεκριμένων φωτορεπόρτερς που κάλυπταν επαγγελματικά το συλλαλητήριο, έχουν φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς» δηλώνει η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.

Κάνει λόγο για «ακροδεξιά στοιχεία» που «βρήκαν χώρο δράσης στο διχαστικό υπόστρωμα της συνειδητής παραπληροφόρησης για ρητά διατυπωμένα ζητήματα, που, μάλιστα, αφορούν κρίσιμα εθνικά θέματα».

Μιλά και για «μια απαράδεκτη μικροπολιτική εκμετάλλευση από την πλευρά, κυρίως, της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Που δεν διστάζει να παραπληροφορεί δημόσια για την εθνότητα και τη γλώσσα των γειτόνων μας, ακόμη και μετά τη σαφέστατη εκ μέρους τους ρηματική διακοίνωση, που δεν αφήνει κανένα απολύτως περιθώριο για προθέσεις και σκέψεις αλυτρωτισμού και διεκδικήσεων».

«Τους καλούμε, έστω και σήμερα, έστω και αργά, να αναλάβουν την ευθύνη τους απέναντι στον ελληνικό λαό, απέναντι στην αξιοπιστία και την εγκυρότητα του πολιτικού λόγου, απέναντι στην ιστορία και το μέλλον της πατρίδας μας. Και να επανέλθουν στον άξονα της εθνικής γραμμής, της οποίας η παράταξη της ΝΔ ήταν εκ των κύριων εμπνευστών και υποστηρικτών.

Τους καλούμε, έστω και σήμερα, να καταδικάσουν μαζί μας τα επεισόδια, να ταχθούν στο μέτωπο κατά της ακροδεξιάς απειλής, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να συμβάλλουν στη θωράκιση και ενίσχυση της δημοκρατίας μας» αναφέρει η κ. Γεροβασίλη.

Την ίδια ώρα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων με ανακοίνωσή της ζητά απαντήσεις «στα πελώρια ερωτηματικά των ίδιων των συναδέλφων μας που αντιμετωπίστηκαν “ως πρόβατα επί σφαγή” στον χθεσινό – εκ του αποτελέσματος – αρνητικό επιχειρησιακό σχεδιασμό».

Η ΠΟΑΣΥ σημειώνει ότι οι αστυνομικοί «από θαύμα δεν πλήρωσαν με τη ζωή τους τις παθογένειες και τις χρόνιες αγκυλώσεις του ελληνικού κράτους δικαίου».

«Οι βίαιες επιθέσεις εναντίον των συναδέλφων μας – αστυνομικών που διατέθηκαν σε μέτρα προστασίας του Κοινοβουλίου με αφορμή το συλλαλητήριο για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και κατέληξαν τραυματισμένοι, κατά δεκάδες, στο 401 ΓΣΝ, δεν περιποιούν τιμή για το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Δυστυχώς, τέτοιου είδους εικόνες θεωρούνται «φυσιολογικές» και δεν προβληματίζουν κανέναν! Αφενός ο Έλληνας Αστυνομικός δεν μπορεί να δέχεται άκριτα – αδιαμαρτύρητα το ρόλο του θύματος και η Ελληνική Αστυνομία να προσφέρεται για πολιτικά παιγνίδια, αφετέρου οι χθεσινές εικόνες που προβλήθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης και έκαναν το γύρο του κόσμου, δεν συνθέτουν μια σοβαρή και υπεύθυνη διοίκηση στον τομέα της δημόσιας τάξης και ασφάλειας», αναφέρει η ΠΟΑΣΥ.

Η Ομοσπονδία καλεί την Ελληνική Αστυνομία, τη Δικαιοσύνη και άλλους θεσμούς «να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να απαλλάξουν την ελληνική κοινωνία από το όνειδος των “κουκουλοφόρων”, βγάζοντάς τους επιτέλους τις “κουκούλες”».

«Τέλος, εκφράζουμε για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη μας στους παθόντες συναδέλφους μας, ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και επιστροφή στα καθήκοντά τους. Δεσμευόμαστε ότι θα σταθούμε δίπλα τους ως πολιτική αγωγή επιζητώντας την παραδειγματική τιμωρία των συλληφθέντων», καταλήγει η ΠΟΑΣΥ.


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....