ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY - ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία CDU: «Κίνδυνος σοσιαλδημοκρατικοποίησης της Ευρώπης – Εγκαταλείπεται η πολιτική Σόιμπλε»

| 30/1/2018 - 12:28


Toν κώδωνα του κινδύνου για ενδεχόμενη «σοσιαλδημοκρατικοποίηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης» κρούει μετ’ επιτάσεως η οικονομική επιτροπή του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) με έγγραφό της το οποίο περιήλθε εις γνώσιν της Die Welt, αποσπάσματα του οποίου και προδημοσιεύει.

Το κείμενο, το οποίο υπογράφουν ο Βέρνερ Μπάλζεν, πρόεδρος της επιτροπής και ο γενικός γραμματέας της Βόλφγκανγκ Στάιγκερ και απευθύνεται στους διαπραγματευόμενους με το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD) ηγέτες των Χριστιανοδημοκρατών με σκοπό τον σχηματισμό κυβέρνησης νέου μεγάλου συνασπισμού, προειδοποιεί ότι η δημιουργία μιας «Ευρωπαϊκής Ενωσης μεταφοράς πόρων (Transferunion)» θα επιφέρε «περισσότερο συγκεντρωτισμό, μεγαλύτερη γραφειοκρατία και μεταφορά πόρων. Δεν επιτρέπεται να συνεχιστεί η παραχώρηση της ευρωπαϊκής πολιτικής στoυς Σοσιαλδημοκράτες και να ακολουθoύν οι Χριστιανοδημοκράτες ένα SPD το οποίο αντιλαμβάνεται το “φιλοευρωπαϊκό” μόνο ως μεγαλύτερη κατανομή (πόρων) σε χώρες που περνάνε κρίση. Με αυτόν τον τρόπο τα Χριστιανοδημοκρατικά κόμματα (CDU/CSU) εγκαταλείπουν ένα ουσιαστικό κομμάτι του πυρήνα της ταυτότητάς τους», προσθέτουν οι συντάκτες του.

«Από ποιον, αν όχι από τα Χριστιανοδημοκρατικά κόμματα (CDU/CSU) μπορεί να συνταχθεί η επειγόντως αναγκαία πολιτική αντιπρόταση σε αυτές που προτείνουν ο γάλλος πρόεδρος Μακρόν και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ;» αναρωτιούνται στη συνέχεια.

Οι κύριοι Μπάλζεν και Στάιγκερ θεωρούν επίσης ότι «με τη συμφωνία των διερευνητικών συζητήσεων αθετούνται (ενν. από τους Χριστιανοδημοκράτες) οι υποσχέσεις προς τους γερμανούς πολίτες οι οποίες εδόθησαν προ της εισαγωγής του ευρώ».

Το εν λόγω έγγραφο καταλήγει ως εξής: «Η Ευρώπη βρίσκεται σε σταυροδρόμι. Ο κ. Μακρόν και ο κ. Γιουνκέρ έχουν καταστήσει σαφές με τις προτάσεις τους ότι θέλουν να συνεχίσουν προς την κατεύθυνση δημιουργίας μιας “Ευρωπαϊκής Ενωσης μεταφοράς πόρων” (Transferunion). Με την επιδιωκόμενη από τις διερευνητικές συζητήσεις νέα ευρωπαϊκή πολιτική η Χριστιανοδημοκρατική Ενωση (CDU/CSU) εγκαταλείπει την ακολουθούμενη από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πολιτική».

soible


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....