FREE - WEB ONLY - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γεωργιάδης προς βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Είστε ανθρωπάκια και ξεφτίλες

| 5/12/2017 - 19:24

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση στη βουλή για πλειστηριασμούς, τροπολογία Αχτσιόγλου και ΔΕΗ.


Επίθεση του Άδωνι Γεωργιάδη εναντίον της κυβέρνησης για πλειστηριασμούς, απεργίες και την πώληση μονάδων της ΔΕΗ, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια για την χρήση του συστήματος δορυφόρων HELLAS SAT.

«Πόσο ξεφτίλες είστε; Όπως το λέω! Φέρνετε νομοσχέδιο 50+1 για τις απεργίες; Αν έλεγα στη Βουλή, σε σένα Νίκο Παππά, πριν από τρία χρόνια, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση θα στέλνει τα ΜΑΤ στα ειρηνοδικεία, να δέρνει τους πρώην συντρόφους της, να τους ψεκάζει με χημικά για να μπορούν να γίνουν οι πλειστηριασμοί, θα με πίστευε κανείς;» ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

«Εγώ, το πρωί ξύπνησα με μεγάλη χαρά. Ερχόμουνα και δεν κρατιόμουνα να ψηφίσω την τροπολογία. Έκανα λάθος όμως που γράφτηκα στη ΔΑΠ ΝΔΦΚ, γιατί ήθελα το 50 συν 1 για τις απεργίες. Δεν ήξερα ότι έκανα λάθος. Αν ήθελα να καταργηθούν οι απεργίες στην Ελλάδα έπρεπε να γραφτώ στον ΣΥΡΙΖΑ», συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης. Σε άλλο σημείο χαρακτήρισε «ανθρωπάκια και ξεφτίλες τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που πάνε στις περιοχές που πουλιούνται οι μονάδες της ΔΕΗ και ενώ είναι πρώτοι στις διαδηλώσεις, μετά τα ψηφίζουν όλα στη Βουλή».

Για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών είπε ότι αν δεν προβλεφθεί προληπτικός έλεγχος πόθεν έσχες και αν δεν αποτιμηθεί εις χρήμα μια λειτουργούσα τηλεοπτική επιχείρηση, τότε δεν μπορεί να γίνει διαγωνισμός επί ίσοις όροις, αλλά διαγωνισμός για «λαγούς με βοσκοτόπια».

«Είστε ένα κόμμα Μαδούρο, ένα κόμμα, ούτε κέντρο, ούτε δεξιά, ούτε αριστερά. Είστε ένα αλλοπρόσαλλο κόμμα, που μοναδικό στόχο έχετε την εξουσία. Εγώ στη θέση σας θα ντρεπόμουν» είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Για την τροπολογία Αχτσιόγλου η οποία αποσύρθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σημείωσε ότι ο ίδιος, όπως και οι Κουτρουμάνη και Κατσέλη, είχαν αντισταθεί στις απαιτήσεις της τρόικας για τα εργασιακά, αλλά δεν διανοήθηκαν να κάνουν αυτές τις υποχωρήσεις.

Για τους πλειστηριασμούς, είπε πως αντιπολίτευση για την κυβέρνηση είναι η ίδια η πραγματικότητα.

«Να συζητήσουμε τώρα στα σοβαρά και χωρίς τις τσιρίδες του αντιπροέδρου σας, ο οποίος το έχει κάνει σύστημα να ανεβαίνει στο βήμα, να καθυβρίζει όποιον βρίσκει μπροστά του. Φοβάμαι όμως ότι έχει γίνει στρατηγική επιλογή, να υιοθετήσετε, όχι τον ίδιο τον κ. Γεωργιάδη αλλά τις αποκρουστικές ιδέες που κουβαλάει μαζί του από τον καιρό που θήτευε στην ακροδεξιά. Διότι δεν τον έχω ακούσει να μας πει, τι από αυτά που πίστευε και υπηρετούσε όταν ήταν στο κόμμα του κυρίου Καρατζαφέρη, άφησε στην είσοδο της ΝΔ καθώς μπήκε μέσα. Αντίθετα βλέπουμε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διαποτίζεται μέρα με την ημέρα με αυτές τις αποκρουστικές ιδέες και να αφήνεται αυτή η προπαγάνδα να περπατάει στο δημόσιο διάλογο», είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.

«Δεν εκνευρίζετε εμάς. Εκνευρίζετε τον κόσμο που σας ακούει. Γιατί νομίζετε ότι απευθύνεστε σε ιθαγενείς και ότι ο κόσμος έχει ξεχάσει τα πεπραγμένα σας. Νομίζετε ότι ξεχνάει τη λεηλασία που φέρατε στη χώρα και έρχεστε εδώ ως μωρές παρθένες και παρουσιάζεστε ως τιμητές των πάντων» σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης.

Αναφορικά με την τροπολογία του υπουργείου Εργασίας ανέφερε ότι οι θεσμοί είχαν πολλές απαιτήσεις για αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο, που αποκρούστηκαν από τη σημερινή κυβέρνηση. Πρόσθεσε επίσης, ότι από τη δεύτερη αξιολόγηση είναι γνωστό, πως ζητήθηκε για τη λήψη απόφασης για απεργία στα πρωτοβάθμια σωματεία να απαιτείται το 50% των οικονομικά ενεργών μελών, ενώ καμία αλλαγή δεν επέρχεται στα πρωτοβάθμια σωματεία ευρύτερης περιφέρειας.

Φωτογραφία: Nikos Libertas / SOOC

Φωτογραφία: Nikos Libertas / SOOC


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....