FREE - WEB ONLY - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γεννηματά: Καταψηφίζουμε τη συμφωνία των Πρεσπών- Έκτακτο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ τον Μάρτιο

| 21/1/2019 - 18:22


Την απόφασή της να καταψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών ως επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα επιβεβαίωσε ομόφωνα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής.

Ομόφωνα στηρίζει επίσης, τις πολιτικές πρωτοβουλίες της Φώφης Γεννηματά, για την επίσπευση των διαδικασιών για τη συγκρότηση του Κινήματος Αλλαγής ως ενιαίου πολιτικού φορέα.

Κατά την εισαγωγική τοποθέτησή της στη συνεδρίαση της Κ.Ο., η κ. Γεννηματά υπενθύμισε ότι το ΚΙΝΑΛ έχει ξεκαθαρίσει ότι θα καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Πιστεύουμε ότι δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα, γιατί, αντί να κλείνει πληγές του παρελθόντος, ανοίγει καινούργιες. Δημιουργεί τον κίνδυνο ενίσχυσης του αλυτρωτισμού στο μέλλον. Και το χειρότερο. Όχι μόνο δεν προηγήθηκε εθνική συνεννόηση και διάλογος για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, αλλά η κυβέρνηση εργαλειοποιεί αυτή τη συμφωνία, με στόχο την εξυπηρέτηση στενά κομματικών συμφερόντων. Κανείς, όμως, δεν έχει δικαίωμα να διχάσει ξανά τον ελληνικό λαό. Ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε να πάμε την Ελλάδα μπροστά» τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Υποστήριξε ότι η στάση του Θανάση Θεοχαρόπουλου να υπερψηφίσει τη Συμφωνία, εξ αντικειμένου υπηρετεί τον κ. Τσίπρα και τους σχεδιασμούς του και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, γι’ αυτό και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τέθηκε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας. «Δεν είχαμε θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας, αλλά ζήτησα στάση ευθύνης με σεβασμό απέναντι στον κόσμο της παράταξης και στη συνοχή του προοδευτικού χώρου» είπε η Φώφη Γεννηματά. Όπως σημείωσε, ζήτησε «υπευθυνότητα, που είναι “ισχυρότερη” από την κομματική πειθαρχία. Γι’ αυτό και προειδοποίησα ότι, σε διαφορετική περίπτωση, θα υπάρξουν συνέπειες. Γι’ αυτό  δεν μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι στο Κίνημα Αλλαγής που θέτουν την προσωπική τους άποψη πάνω από τη θέληση των πολιτών και δεν κατανοούν ότι δεν πρέπει να στηριχθεί μια αδύναμη κυβέρνηση που συνεργάζεται ευθέως με τα υπολείμματα της ακροδεξιάς» ανέφερε η πρόεδρος του Κινήματος.

Η κ. Γεννηματά παραδέχθηκε ότι στην πράξη ο πολυκομματικός φορέας, αντί να ενισχύσει τον πλουραλισμό, οδήγησε σε σύγχυση. «Επιλέγουμε την επίσπευση των βημάτων, για την ολοκλήρωση των λειτουργιών του Κινήματος Αλλαγής ως ενιαίου φορέα της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης. Και τους καλούμε όλους να συμμετέχουν ενεργά στις διαδικασίες του έκτακτου συνεδρίου τον Μάρτιο, που θα το κάνει πράξη. Συνέδριο που συγκαλείται με βάση το ισχύον καταστατικό του Κινήματος Αλλαγής» είπε.

Απευθυνόμενη στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι πάντα εδώ και πρωταγωνιστεί στη γέννηση του καινούριου. Δεν μπορούμε να πετύχουμε χωρίς το ΠΑΣΟΚ, αλλά ούτε μόνο με το ΠΑΣΟΚ. Φυσικά απευθύνομαι και στη ΔΗΜΑΡ και το ΚΙΔΗΣΟ, τις Κινήσεις για τη Σοσιαλδημοκρατία, την ΕΔΕΜ, όλες τις ως τώρα συνιστώσες του Κινήματος. Δεν διαγράφουμε κανέναν χώρο, τους θέλουμε όλους κοντά μας. Αλλά οι αποφάσεις θα παίρνονται πια ενιαία στο Κίνημα Αλλαγής και τα όργανα που θα εκλεγούν με ενιαίο τρόπο μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες» ξεκαθάρισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

«Κι ας καταλάβει ο κ. Τσίπρας ότι θα συνεχίσει να τον ακολουθεί το στίγμα της συνεργασίας με την Ακροδεξιά και η στυγνότητα την οποία εφαρμόζει τις αντιλαϊκές πολιτικές όλα αυτά τα χρόνια. Όπως και ο κ. Μητσοτάκης, ότι εμείς θα σταθούμε ανάχωμα, βασικό εμπόδιο στο σχέδιο του για τη “δεξιά παλινόρθωση”» είπε στην ΚΟ του ΚΙΝΑΛ η Φώφη Γεννηματά.


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....