FREE - WEB ONLY - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γεννηματά: Είναι οι τελευταίοι μήνες του κ.Τσίπρα στην εξουσία

| 10/9/2018 - 21:13


Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά, κατά την ομιλία της στο συνεδριακό κέντρο της ΔΕΘ.

 

«Η παράσταση που έστησε ο πρωθυπουργός δεν έχει αντίκρισμα», τόνισε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, κατηγορώντας τον κ. Τσίπρα ότι έχει «όπλο πάντα το λαϊκισμό, τον κυνισμό, τη δημαγωγία».

 

Η κ. Γεννηματά έβαλλε και κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας πως «η ΝΔ με τον κ. Μητσοτάκη υπηρετεί πιστά το υπάρχον σύστημα συμφερόντων, που μας έφερε στην κρίση.

 

«Η Θεσσαλονίκη σήμερα μπορεί να γίνει αφετηρία αποφάσεων που θα κρίνουν το μέλλον μας. Χρειαζόμαστε νέο εθνικό σχέδιο και εθνική αυτοπεποίθηση. Το αχρείαστο μνημόνιο Τσίπρα έληξε, τα προβλήματα όμως παραμένουν και ταλανίζουν τους Έλληνες. Η Ιθάκη είναι ακόμα μακριά» σημείωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα έχει απομείνει με ανεπαρκείς δημόσιες υπηρεσίες, διαλυμένη την υγεία, υποβαθμισμένη την παιδεία, αδύναμα θεσμικά όργανα, τράπεζες που δεν μπορούν να χρηματοδοτήσουν τις Ελληνικές επιχειρήσεις και όλα αυτά μέσα σε ένα περιβάλλον άγριας φορολογίας και εργασιακού μεσαίωνα».

 

Αναφερόμενη στο μεταναστευτικό τόνισε πως «συγκεκριμένες κυβερνήσεις εκμεταλλεύονται τη μεταναστευτική κρίση για να υποστηρίξουν την εθνικιστική τους ρητορική. Δυνάμεις της συντήρησης και του λαϊκισμού δεν διστάζουν να μπλοκάρουν και την αναθεώρηση του κοινού συστήματος Ασύλου με βάση την αλληλεγγύη».

 

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη γιατί μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγούσε στην άμεση ανακούφιση των νησιών. Για πρώτη φορά χθες οι εγκλωβισμένοι στα νησιά πέρασαν τις 20.000 παρά τις υποσχέσεις ότι θα ήταν οι μισοί. Οι ευθύνες της είναι τεράστιες και για τις εξευτελιστικές συνθήκες στα στρατόπεδα υποδοχής των μεταναστών παρά την οικονομική βοήθεια που έχει δεχθεί», πρόσθεσε

 

Για το μακεδονικό η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι «η χώρα πορεύεται χωρίς πυξίδα, με μια κυβέρνηση που υποχωρεί σε διεθνείς πιέσεις και επιχειρεί άρον άρον και με πρόχειρο τρόπο να κλείσει θέματα».

Επανέλαβε ότι το ΚΙΝΑΛ επιθυμεί λύση στο ζήτημα, «αλλά όχι οποιαδήποτε λύση». «Οι παραχωρήσεις της κυβέρνησης στα κρίσιμα ζητήματα της Μακεδονικής εθνικότητας και της γλώσσας μας βρήκαν και μας βρίσκουν απέναντι, κάθετα αντίθετους. Αν ήταν έτσι θα είχε λυθεί το θέμα ήδη από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ», ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

 

«Αυτοί είναι οι τελευταίοι μήνες του κ.Τσίπρα στην εξουσία και το γνωρίζει. Στόχος του να παραμείνει μια υπολογίσιμη δύναμη που θα υπονομεύσει κάθε δημιουργική προσπάθεια στη χώρα. Με όπλο πάντα το λαϊκισμό, τον κυνισμό, τη δημαγωγία. Γι αυτό στις ερχόμενες εκλογές είναι ανάγκη να ηττηθούν στρατηγικά».

 

Ωστόσο η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ ανέφερε ότι, «λύση δεν αποτελεί η επιστροφή της Δεξιάς», καθώς όπως ανέφερε «δικός μας στρατηγικός, ιδεολογικός αντίπαλος είναι ο νεοφιλελευθερισμός και ο πολιτικός εκφραστής του η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας».

 

«Ναι λοιπόν πρέπει να φύγουν αυτοί, οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, όπως λέει πια η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Να φύγουν τώρα, όχι για να έρθουν οι άλλοι, αλλά γιατί υπάρχει δρόμος που οδηγεί στο ξέφωτο» πρόσθεσε και επανέλαβε το αίτημά της για «εκλογές τώρα».

fofi-deth

 


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....