ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

Γ. Καμίνης: Χρειαζόμαστε κόμμα αρχών, όχι ηγετικών ομάδων και παρεών

| 28/10/2017 - 22:34


 

«Έχω μιλήσει για συλλογική λειτουργία που θα κλείνει την πόρτα σε αρχηγισμούς και συγκεντρωτικές λογικές. Ένα κόμμα αρχών και όχι ηγετικών ομάδων και παρεών. Όπου θα έχει νόημα να συμμετέχεις, γιατί θα ακούς και θα ακούγεσαι», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία Κεντροαριστεράς Γ. Καμίνης σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα.

 «Πιστεύω σε συλλογικό όχι αρχηγικό, σε συνεργατικό όχι συγκεντρωτικό, ανοιχτό όχι καθοδηγητικό κόμμα, που στηρίζεται στην συμμετοχή, επιζητά την άποψη κι έτσι κατακτά την εμπιστοσύνη. Κι εκεί θα φτάσουμε. Δεν θα αλλάξουμε την Ελλάδα χωρίς τους πολίτες. Δεν θα μας εμπιστευτούν οι πολίτες αν δεν αλλάξουμε το κόμμα. Άλλοι βιάζονται κι άλλοι φοβούνται. Για πολλούς η ζωή τους έχει τον πράσινο ήλιο στην καρδιά, για άλλους ένα όνομα στα χείλη. Θα αλλάξουμε. Ο τρόπος αλλαγής μας, με διαβούλευση, συμμετοχή, κατανόηση, συναινέσεις και συνθέσεις, θα είναι η απόδειξη πως μπορούμε να πετύχουμε», επισήμανε.

 

φωτ. Alexandros Michailidis / SOOC

φωτ. Alexandros Michailidis / SOOC

«Τα κόμματα υπάρχουν όσο αντιστοιχούν σε ανάγκες των πολιτών. Αν η ανάγκη για κάτι ενιαίο, νέο, επικρατήσει μαζικά, τότε θα ενσωματωθούν, θα απορροφηθούν στον νέο φορέα. Οι κάλπες θα δώσουν το μήνυμα. Η μαζική συμμετοχή των συμπολιτών μας θα δημιουργήσει ένα μεγάλο ανθρώπινο κίνημα που θα επιβάλει την αλλαγή», τονίζει ο κ. Καμίνης απαντώντας στη ερώτηση πόσο χρόνο θα δώσει σε ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΚΙΔΗΣΟ και τα υπόλοιπα σχήματα της ΔΗΣΥ για να διαλυθούν.

 Ο κ. Καμίνης διευκρίνισε ότι θα παραμείνει και επικεφαλής στη δημοτική αρχή της Αθήνας, διότι, όπως αναφέρει, «δουλειές στη μέση δεν αφήνω και εμπιστοσύνη δεν προδίδω. Στον δήμο, μετά τις υποδομές, την αλληλεγγύη, το νοικοκύρεμα των οικονομικών που πετύχαμε και τη διαχείριση του Προσφυγικού, τώρα δίνουμε τη μάχη στη βελτίωση της καθημερινότητας. Να τα παρατήσω στη μέση; Διοικώ με συλλογικότητα το δήμο. Το ίδιο θα κάνω και στο κόμμα εξαντλώντας κάθε δυνατότητα αποτελεσματικής άσκησης όλων των καθηκόντων μου».


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....