unfollow-sindromes
unfollow-sindromes
FREE - WEB ONLY - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχονται τα τέλη κυκλοφορίας –  Ακόμη πέντε τα ανοικτά φορολογικά μέτωπα

| 12/11/2017 - 11:07

Εξελίξεις, που θα καθορίσουν το ύψος φορολογίας τη νέα αλλά και τις επόμενες χρονιές, αναμένονται το επόμενο διάστημα


Χωρίς ανατροπές παρά τις διαρροές που είχαν καταγραφεί τον Σεπτέμβριο η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας για το 2018. Η ανακοίνωση για την λειτουργία της εφαρμογής  στο taxisnet αναμένεται να γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ή και νωρίτερα. Το υπουργείο οικονομικών δεν πρόκειται τελικά να προχωρήσει στην εφαρμογή ενός νέου συστήματος υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας ,που θα λαμβάνει υπόψη την εμπορική αξία και την παλαιότητα των οχημάτων και οι όποιες αλλαγές θα είναι, αν τελικά γίνουν, ελάχιστες.teli-kykloforiasΤο επικρατέστερο σενάριο είναι να υπάρξουν κάποιες  μειώσεις για τα τέλη που θαπληρώσουν πολύτεκνοι και φορολογούμενοι με πολύ χαμηλά εισοδήματα.

Τα τέλη θα πρέπει να πληρωθούν το αργότερο έως το τέλος του έτους.

Σχετικά με τις αντικειμενικές αξίες αναμένεται να γίνουν αυξομειώσεις στις τιμές ζώνης που θα οριστούν έως το τέλος έτους καθώς πρόκειται  για μνημονιακή υποχρέωση.

Σύντομα μάλιστα αναμένεται  να συσταθούν ειδικές επιτροπές σε όλη τη χώρα που θα προτείνουν τις νέες τιμές ζώνης.

Ωστόσο, ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να μην προλάβουν τελικά στο ΥΠΟΙΚ να ορίσουν νέες τιμές και οι αλλαγές να αναβληθούν έως την άνοιξη.7e4ec0e19b6948a5a210f357fc7445ed_XLΛόγω των περιορισμένων αλλαγών στις τιμές ζώνης είναι πολύ πιθανό τελικά να μην γίνουν αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ αλλά και τους συντελεστές και τις κλίμακες της φορολογίας Κεφαλαίου.

Παράλληλα έχει ζητηθεί από τους θεσμούς  νέα αναστολή του φόρου υπεραξίας στα ακίνητα για τουλάχιστον άλλα δυο χρόνια. Οι θεσμοί δεν εμφανίζονται αρνητικοί και η σχετική διάταξη αναμένεται να έρθει στη βουλή έως το τέλος του έτους με δεδομένο ότι ο φόρος, εφόσον επιβληθεί από το νέο έτος, θα έχει σχεδόν μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο.

Αναφορικά με τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο κρασί, που Θεσμοθετήθηκε στα τέλη του 2015 και η αρχική πρόβλεψη ήταν ότι θα έφερνε ετήσια έσοδα  ύψους τουλάχιστον 55 εκατ. Ευρώ τελικά απέφερε μόλις  16 εκατ. ευρώ  και αναμένεται να καταργηθεί καθώς οδήγησε σε έξαρση της λαθραίας διακίνησης χύμα και εμφιαλωμένου κρασιού.

Ο φόρος αναμένεται να καταργηθεί με τροπολογία η οποία θα έρθει σύντομα στη Βουλή.

Για τον ΦΠΑ στα νησιά το ΥΠΟΙΚ επιθυμεί να καθυστερήσει για ακόμη ένα έτος η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου. Οι συντελεστές σε αυτά τα νησιά είναι κατά 30% μειωμένοι σε σχέση με αυτούς που ισχύουν Στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου οι συντελεστές αυτοί είναι 17%, 9% και 4% αντίστοιχα. Τα νησιά που ισχύουν σήμερα μειωμένοι συντελεστές είναι: Λέσβος, Λήμνος, Άγιος Ευστράτιος, Χίος, Οινούσσες, Ψαρά, Κως, Πάτμος, Αστυπάλαια, Κάλυμνος, Κάσος, Λέρος, Νίσυρος, Σύμη, Τήλος, Καστελόριζο, Αγαθονήσι, Αλιμία, Αρκοί, Χάλκη, Φαρμακονήσι, Γυαλί, Κίναρος, Λέβιθα, Λειψοί, Μάραθος, Νίμος, Ψέριμος, Σαρία, Στρογγυλή, Σύρνα, Τέλενδος, Σάμος, Ικαρία, Φούρνοι, Σαμοθράκη.fpa_

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται το ΥΠΟΙΚ να παραλάβει τα στοιχεία για τις πληρωμές με πιστωτικές κάρτες που πραγματοποίησαν οι φορολογούμενοι τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο προκειμένου να γίνουν οι πρώτες κληρώσεις της φορολοταρίας.

Σε κάθε κλήρωση θα κληρωθούν χίλιοι τυχεροί που ο καθένας θα κερδίσει χίλια ευρώ τα οποία θα είναι ακατάσχετα και αφορολόγητα.


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....