unfollow-sindromes
unfollow-sindromes
FREE - WEB ONLY - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Έρχεται στις 20 Οκτωβρίου to10.gr

| 12/10/2017 - 19:56

Όλοι σε ταΐζουν σανό. Σανό έχεις. Για μπάλα αντέχεις; Ας μιλήσουμε για μπάλα. To10.gr μιλάει στην μπάλα.


Αν η ζωή ήταν ποδόσφαιρο, θα ήταν όλα πιο απλά. Θα έπαιζαν έντεκα εναντίον έντεκα. Θα αποφάσιζαν τα χρώματα, θα ξεχώριζαν οι συμπαίκτες από τους αντιπάλους. Θα υπήρχε στόχος, χρόνος, τακτική, κανόνες. Το –απλοϊκό αλλά και ιδεατό– δίκαιο της αναμέτρησης. Η αίσθηση πως τελικά θα επικρατήσει ο καλύτερος!

Έκαναν όμως το ποδόσφαιρο… ζωή, και κάπου εκεί χάθηκε η μπάλα. Όπου και αν κοιτάξεις, σε ταΐζουν σανό. Ο Μαρινάκης, ο Μελισσανίδης, ο Σαββίδης, ο Αλαφούζος. Και από κοντά ποδοσφαιρικοί παράγοντες, αθλητικές εφημερίδες, ιστοσελίδες, «ειδικοί», δημοσιογράφοι και «σχολιαστές». Το φέουδο και οι φεουδάρχες.

Σου σπρώχνουν αφηγήματα αντί για πληροφορίες, φαντασιοπληξίες αντί για αναλύσεις, επιχειρηματικές «ατζέντες» αντί για αποκαλύψεις. Χωρίς ποτέ να κάνουν σαφείς ούτε τις επιχειρηματικές ούτε τις πολιτικές διασυνδέσεις τους. Μια απόπειρα βίαιης χειραγώγησης που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με στόχο εσένα κι εμένα. Την αγάπη μας για το ομορφότερο παιχνίδι.

Όμως, η μπάλα δεν ανήκει σε αυτούς. Η μπάλα ανήκει σε εμάς. Στα δεκάρια που με ευλάβεια κρεμάσαμε στα παιδικά μας δωμάτια και σε αυτά που και σήμερα θαυμάζουμε. Από τον Πελέ και τον Μαραντόνα μέχρι τον Μέσι. Στην ανάμνηση της πρώτης φοράς στην κερκίδα. Σε όλες εκείνες τις στιγμές που το μυαλό κρατά φυλαγμένες στον φάκελο με την ένδειξη «για πάντα».

Εκεί όπου ξεκίνησαν όλα. Η ιδέα να μιλήσουμε για μπάλα. Η επιθυμία να ξεχωρίσει ο σανός από το… χορτάρι! Εγώ κι εσύ. Εμείς. Δεκάρια, στο δικό μας γήπεδο.

Εμείς θέλουμε να μιλήσουμε για την μπάλα. Την μπάλα που κλωτσάς, που χτυπάς με το χέρι, που πετάς. Η μπάλα είναι αθλητισμός, δεξιοτεχνία και θέαμα, αλλά δεν είναι μόνο αυτά. Η μπάλα είναι και οικονομία, είναι τα τεράστια ποσά που επενδύονται σε αυτό, αλλά και τα τεράστια κέρδη που βγάζουν όσοι μεταφράζουν την αίγλη του σε επιρροή. Η μπάλα είναι και πολιτική, γιατί σε αυτή και στη διαχείρισή της συναντιούνται το χρήμα, η εξουσία και η διαπλοκή. Η μπάλα είναι και πολιτισμός, γιατί γύρω της διαμορφώνονται κουλτούρες, ταυτότητες, η ίδια η καθημερινότητα πολλών ανθρώπων.

 

todekasano

 

Και εμείς θέλουμε να μιλήσουμε για όλα αυτά.

Ανεξάρτητα, αδέσμευτα και με το θάρρος της γνώμης μας. Με ξεροκέφαλη επιμονή να φέρουμε μπροστά την πληροφορία, τη γνώση, την αποκάλυψη. Να δώσουμε στον φίλαθλο όλα όσα πρέπει να ξέρει, τόσο για το αθλητικό προσκήνιο όσο και για το πολιτικό και οικονομικό παρασκήνιο. Με το όνομά τους. Να κάνουμε, δηλαδή, πραγματική δημοσιογραφία. Αυτή που δεν κρύβει την πληροφορία και δεν φοβάται και το επώνυμο σχόλιο.

Με συνεχή ροή, με πλήρη και άμεση κάλυψη, με αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων του Διαδικτύου, με συστηματική ανάλυση και άφθονο παρασκήνιο. Με στόχο όχι απλώς μια ιστοσελίδα που θα διαβάζεις, αλλά μια διαδικτυακή πλατφόρμα που θα συνδυάζει όλα τα μέσα, πλήρως προσαρμοσμένη στις ανάγκες μιας εποχής όπου ο χρήστης θέλει να έχει πλήρη πρόσβαση σε όλη τη γνώση και το υλικό στον υπολογιστή, στην ταμπλέτα ή το κινητό του τηλέφωνο.

Με ένα δημοσιογραφικό δυναμικό με καταξιωμένες διαδρομές που θέλει σε αυτό το μέσο να βάλει όλο το μεράκι, τη γνώση και την εμπειρία, με στόχο την αθλητική δημοσιογραφία της επόμενης μέρας.

Με συμπαίκτες το περιοδικό και την ιστοσελίδα του UNFOLLOW. Τη δημοσιογραφία που έχει δείξει ότι δεν φοβάται να αποκαλύπτει, είτε πρόκειται για τα σκάνδαλα των ολιγαρχών, είτε για την καταστροφή στις Σκουριές, είτε για τη δράση των φασιστών της Χρυσής Αυγής. Ενός περιοδικού που στάθηκε απέναντι σε όλες τις κυβερνήσεις αλλά και απέναντι σε όσους απλώς θέλουν να καπηλευτούν την αγωνία της κοινωνίας.

Οι διαδρομές μας γνωστές. Η ξεροκεφαλιά μας μεγάλη. Το μεράκι και η αγάπη μας για το ποδόσφαιρο δεδομένα. Το ίδιο και η άρνησή μας να συμβιβαστούμε και να βολευτούμε.

Χωρίς… σανό. Μόνο για μπάλα. Σαν δεκάρια.

Σαν tο10.gr που μιλάει στην μπάλα!

Το10.gr έρχεται στις 20 Οκτωβρίου.

 

Ταυτότητα

Διευθυντής: Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Γιώργος Xελάκης

Αρχισυντάκτες: Διονύσης Δελλής, Γιώργος Νοικοκύρης

Αρθογράφοι – δημοσιογράφοι: Βαγγέλης Μπραουδάκης, Περικλής Στέλλας, Σωτήρης Τριανταφύλλου, Χρήστος Σούτος, Σωτήρης Κωσταβάρας, Φαίδωνας Κωνσταντουδάκης, Μιχάλης Μορφωνιός, Γιάννης Σελαλμαζίδης, Βασίλης Μοιρώτσος, Απόστολος Παγώνης,  Ανδρέας Χανιάς, Παναγιώτης Βουγιούς, Γιώργος Χαλάς, Χριστόφορος Ευαγγελάτος, Πάνος Καραουλάνης, Γιώργος Πανταζόγλου, Δημήτρης Μαργαρώνης, Θέμης Λιουδάκης, Παναγιώτης Καναβός, Δημήτρης Γιαννούκος  και θα ακολουθήσουν και άλλοι μέχρι τις 20 Οκτωβρίου.

Ιδιοκτησία – Έκδοση: Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος

Πηγή: Το10.gr έρχεται στις 20 Οκτωβρίου (τυπολογίες)

 

 


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....