ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

Eπιμένει στον Κάβανο ο Ντόναλντ Τραμπ

| 1/10/2018 - 17:14


Πεπεισμένος ότι το πόρισμα της έρευνας του FBI θα έχει θετικά αποτελέσματα για τον Μπρετ Κάβανο, τον «εκλεκτό» του για το Ανώτατο Δικαστήριο, δηλώνει ο Ντόναλντ Τραμπ. Η αισιοδοξία του ωστόσο, όπως καταγγέλλουν οι Δημοκρατικοί, πηγάζει από το γεγονός ότι ο Λευκός Οίκος έχει θέσει όρια στην έρευνα, σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών ΜΜΕ.

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε εντολή στο FBI να αρχίσει έρευνα έπειτα από αίτημα της ειδικής επιτροπής της Γερουσίας στην οποία εμφανίστηκε την Πέμπτη η Κριστίν Φορντ, η καθηγήτρια που κατηγορεί τον συντηρητικό δικαστή για σεξουαλική επίθεση όταν ήταν αμφότεροι μαθητές Λυκείου.

Αφότου η Φορντ έκανε την αρχή, δύο ακόμη γυναίκες βγήκαν δημοσίως για να καταγγείλουν παρόμοιες επιθέσεις εναντίον τους από τον νεαρό τότε Κάβανο. Ο ίδιος αρνείται όλες τις κατηγορίες. Η Γερουσία πάντως ζήτησε περαιτέρω έρευνα και αναμένεται να καθυστερήσει την οριστική ψηφοφορία.

Αρκετά δημοσιεύματα του Σαββατοκύριακου έκαναν λόγο για περιορισμό της έρευνας με εντολή Λευκού, αφήνοντας εκτός μία γυναίκα, την Τζούλι Σουέτνικ, η οποία δεν θα καταθέσει στο FBI.

Ο Τραμπ επιμένει ότι δεν έχει θέσει κανέναν απολύτως περιορισμό στο FBI, υποστηρίζοντας ότι επιθυμία του είναι η υπηρεσία «να ελέγξει όποιον θεωρεί ότι πρέπει».


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....