ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

Επίκαιρη ερώτηση Θεοδωράκη προς τον πρωθυπουργό για τη συμφωνία με τις ΗΠΑ

| 23/10/2017 - 19:08

Eπίκαιρη ερώτηση του Σταύρου Θεοδωράκη προς τον Αλέξη Τσίπρα για τη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ. «Η ασφάλεια της χώρας δεν είναι κομματική υπόθεση αλλά απαιτείται εθνική γραμμή», τονίζει ο επικεφαλής του Ποταμιού.


Στην Ώρα του Πρωθυπουργού φέρνει ο Σταύρος Θεοδωράκης τη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ.  Ο επικεφαλής του Ποταμιού  καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει στη Βουλή, ποια αντισταθμιστικά ανταλλάγματα εξασφάλισε η ελληνική κυβέρνηση για τη Σούδα, τί περιλαμβάνει η συγκεκριμένη συμφωνία για την αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16 από τις ΗΠΑ και ποιο είναι το κόστος της, πότε θα υποβάλλει στη βουλή προς έγκριση το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των πολεμικών αεροσκαφών και αν υπάρχει ενδεχόμενο παραχώρησης αεροσκαφών F-35 ως αντισταθμιστικού ανταλλάγματος για τη Σούδα.

Φωτογραφία: George Vitsaras / SOOC

Φωτογραφία: George Vitsaras / SOOC

 

«Στις διαπραγματεύσεις των δυο συμμαχικών κυβερνήσεων Ελλάδας-ΗΠΑ θα πρέπει να υπερασπιζόμαστε τα εθνικά συμφέροντα στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό, τα ενεργειακά θέματα. Η ασφάλεια της χώρας δεν είναι κομματική υπόθεση αλλά απαιτείται εθνική γραμμή», αναφέρει μεταξύ άλλων στο κείμενο της ερώτησή του ο κ. Θεοδωράκης.


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....