ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση μετά τη συνέντευξη Ερντογάν

| 7/12/2017 - 10:27


Έντονη κριτική στην κυβέρνηση από την αντιπολίτευση, μετά τη συνέντευξη του τούρκου προέδρου, η οποία προβλήθηκε μία ημέρα πριν από την επίσκεψή του, στον ΣΚΑΪ.

koumoutsakos

Συγκεκριμένα, ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, σε δήλωσή του ανέφερε: «Η συνέντευξη του τούρκου προέδρου προκαλεί έντονο προβληματισμό. Ελπίζουμε να μην αποδειχθεί αρνητικό πρόκριμα για τη σημερινή επίσκεψή του στη χώρα μας», ενώ επισήμανε ότι «η επιμονή στην αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης που αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για τη σταθερότητα και την ασφάλεια στο Αιγαίο και σε ολόκληρη την περιοχή της Αν. Μεσογείου, καθώς και οι υποδείξεις προς την ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη διαβρώνουν τις προσπάθειες βελτίωσης των διμερών μας σχέσεων. Η συνέντευξη Ερντογάν δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα και αμφιβολίες για το πως έχει προετοιμαστεί η επίσκεψη αυτή από την κυβέρνηση και το υπουργείο των Εξωτερικών».

«Κακώς έρχεται τώρα στη χώρα μας», εκτίμησε ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Δένδιας, ο οποίος επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για τεράστια εθνική και διπλωματική ήττα, μετά τις δηλώσεις του Ερντογάν.

Αλέξανδρος Μιχαηλίδης/SOOC

Αλέξανδρος Μιχαηλίδης/SOOC

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά δήλωσε ότι «οι απόψεις που ανέπτυξε ο τούρκος πρόεδρος για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις αποτελούν δυστυχώς ένα έντονα αρνητικό προμήνυμα για το πλαίσιο εντός του οποίου προτίθεται να κινηθεί στις εδώ συνομιλίες του και για την έκβαση των συνομιλιών αυτών».  Οι δηλώσεις του τούρκου προέδρου «φανερώνουν αναλλοίωτη και αμετακίνητη επιμονή στις πλέον σκληρές τοποθετήσεις της τουρκικής πολιτικής, σε όλο το φάσμα των ελληνοτουρκικών θέσεων και επιβεβαιώνουν την απόφασή του να χρησιμοποιήσει την επίσκεψη για την επισημοποίηση στο ανώτατο επίπεδο των απαράδεκτων αξιώσεων της Τουρκίας περί αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάννης, περί επαναχάραξης συνόρων και περί αλλαγών στο καθεστώς των νησιών του Αιγαίου».

giorgosmavrotas

Ο κ. Γιώργος Μαυρωτάς, γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου του Ποταμιού, δήλωσε ότι «Ο κ. Ερντογάν επανέλαβε κάποιες θέσεις που κατά καιρούς έχει προβάλει, όπως η επικαιροποίηση της Συνθήκης της Λωζάννης αλλά και το θέμα των 8 αξιωματικών, ένα θέμα της ελληνικής δικαιοσύνης που είναι ανεξάρτητη από την πολιτική εξουσία και κρίνει με βάση νομικά και όχι πολιτικά δεδομένα, όπως πρέπει να γίνεται στα ευνομούμενα κράτη. Φαίνεται ότι ο κ. Ερντογάν, παραμονή της επίσκεψής του στη χώρα μας, προσπαθεί να δημιουργήσει κάποιες γκρίζες ζώνες, ώστε να έχει κάτι να παζαρέψει, μια τακτική, που δεν πρέπει με κανένα τρόπο να ακολουθήσει η ελληνική κυβέρνηση. Εξάλλου, πρέπει και ο ίδιος να γνωρίζει ότι επισκέψεις τέτοιου τύπου είναι εποικοδομητικές για όλους, όταν κινούνται στο πεδίο των συνεργασιών και όχι των αμφισβητήσεων…»


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....