ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

Ένταση ξανά στη βουλή για την υπόθεση «Σαουδική Αραβία»

| 30/1/2018 - 18:34


Yψηλοί τόνοι επικράτησαν ξανά στη βουλή, όπου η κυβερνητική πλειοψηφία απέρριψε εκ νέου το αίτημα της αντιπολίτευσης για κλήση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας του Πάνου Καμμένου και όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία.

Νέα Δημοκρατία και Δημοκρατική Συμπαράταξη κατηγόρησαν την κυβερνητική πλειοψηφία ότι μεθοδεύει την κατάργηση του δικαιώματος της μειοψηφίας των 2/5 στην Επιτροπή εν μέσω σφοδρών αντιπαραθέσεων κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής.

Η πρόεδρος Τασία Χριστοδουλοπούλου υποστήριξε ότι η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας είναι αναρμόδια να καλέσει τον υπουργό Άμυνας και τους εμπλεκόμενους για να συζητηθεί η υπόθεση, καθώς πρόκειται για αρμοδιότητα της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων. Πρόσθεσε επίσης ότι έχει γίνει εξαντλητική συζήτηση στην Ολομέλεια με δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού, ενώ η υπόθεση διερευνάται από την Δικαιοσύνη.

«Θέλετε να καταργήσετε την επιτροπή για να συγκαλύψετε τον κυβερνητικό σας εταίρο, αυτό είναι πρακτική προκλητικής συγκάλυψης», δήλωσε ο Μάκης Βορίδης.

«Δεν έχουμε μεθόδους βασανιστηρίων για να υποχρεώσουμε έναν υπουργό να έρθει, οι λοιποί είναι για να καλύψουν την περιέργεια μας γιατί ήδη έχουν κληθεί στη δικαιοσύνη» απάντησε η κ. Χριστοδουλοπουλου.

Στην συνέχεια ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Τραγάκης πρότεινε να αποσταλεί αίτημα στο επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής για το αν έχει αρμοδιότητα η Επιτροπή να εξετάσει τον Πάνο Καμμένο. Όπως φάνηκε στην συνέχει η συγκεκριμένη πρόταση δεν ήταν κεντρική απόφαση της ΝΔ, καθώς λίγα λεπτά αργότερα και όταν η κ. Χριστοδουλοπουλού έκανε αποδεκτό το σχετικό αίτημα Τραγάκη, οι Μάκης Βορίδης και Χαράλαμπος Αθανασίου αρνήθηκαν να συνεχιστεί η συζήτηση επί του αιτήματος με το σκεπτικό ότι πρόκειται για απαράδεκτη παραβίαση του κανονισμού και κάνοντας λόγο για πραξικόπημα.

Μάλιστα ο Χαράλαμπος Αθανασίου θέλοντας να απορρίψει το αίτημα διερωτήθη γιατί η Επιτροπή πριν από μερικές μέρες απηύθυνε ερώτημα στο Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής για το αν μπορεί να συζητηθεί το θέμα της προμήθειας στην υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας.

«Αφού είμαστε αναρμόδιοι γιατί κάναμε ερώτημα επί της ουσίας» διερωτήθηκε.

«Να πάτε στην Ολομέλεια να καταργήσετε τα δικαιώματα της μειοψηφίας, βάλτε μπροστά τα στήθη σας για να προστατεύσετε τον Καμμένο, αλλά μην εκθέτετε τη λειτουργία της επιτροπής», σημείωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Δεν αναγνωρίζω ότι ένα συμβουλευτικό όργανο νομικού χαρακτήρα θα πρέπει να πει στην επιτροπή τι λέει ο κανονισμός. Αποχωρώ καταγγέλλοντας την στάση σας» τόνισε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

UNFOLLOW 6 Καμμενος


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....