ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY - ΔΙΕΘΝΗ

Eναλλακτικές απέναντι στην επιβολή των δασμών Τραμπ συζητά η Κομισιόν

| 7/3/2018 - 14:27


Η στρατηγική της ΕΕ έναντι των απειλών από την κυβέρνηση Τραμπ για την επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου στις ΗΠΑ συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Παρόλο που δεν έχει ληφθεί η οριστική απόφαση για κάτι τέτοιο από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, η ΕΕ επιθυμεί να δείξει την αποφασιστικότητά της να απαντήσει στις αμερικανικές προθέσεις, ελπίζοντας ότι θα αποφύγει έναν ενδεχόμενο εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ.

«Ένας εμπορικός πόλεμος δεν έχει νικητή. Προτιμούμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία με τους αμερικανούς φίλους μας. Αλλά εάν γίνει, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι», δήλωσε σήμερα η επίτροπος Εμπορίου, Σεσίλια Μάλμστρομ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες.

Η ίδια σημείωσε ότι οι επίτροποι συζήτησαν σήμερα τρεις δυνατότητες αντίδρασης σε ενδεχόμενα μέτρα από τις ΗΠΑ, τα οποία θα πλήξουν σημαντικά την ευρωπαϊκή οικονομία, προκαλώντας την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας. Η πρώτη αφορά την προσφυγή στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, η δεύτερη μέτρα προστασίας της ευρωπαϊκής αγοράς από τη μείωση των εισαγωγών στις ΗΠΑ και η τρίτη την επιβολή δασμών στις εισαγωγές μιας λίστας αμερικανικών προϊόντων. Τέτοια προϊόντα θα μπορούσαν να είναι το Bourbon, τα τζιν Levi’s και οι μηχανές Harley Davidson, ωστόσο η ΕΕ δεν σκοπεύει να δημοσιεύσει αυτήν τη λίστα πριν ανακοινωθεί επίσημα η λήψη μέτρων από την αμερικανική κυβέρνηση.

«Έχουμε θέσει επανειλημμένως το θέμα στους αμερικανούς εταίρους και εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η ΕΕ θα πρέπει να εξαιρεθεί από μία τέτοια ρύθμιση. Προσπαθούμε να τους πείσουμε ότι δεν είναι αυτό το κατάλληλο εργαλείο», ανέφερε η κυρία Μάλμστρομ, επισημαίνοντας ότι «ο προστατευτισμός δεν είναι η απάντηση».

comission


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....