ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

Eλεύθερος και ο δεύτερος Τούρκος αξιωματικός

| 14/5/2018 - 19:23


Ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους και ο δεύτερος από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς έως ότου η ελληνική δικαιοσύνη αποφασίσει για το καθοριστικό ζήτημα της χορήγησης ή μη ασύλου.

Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών αποφάσισε να μην αναστείλει την απόφαση για την παροχή ασύλου στον δεύτερο Τούρκο αξιωματικό, όπως ζητούσε το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής το οποίο προσέφυγε κατά της σχετικής απόφασης της δευτεροβάθμιας επιτροπής ασύλου.

Μέχρι να εκδοθεί η απόφαση επί της αίτησης ακύρωσης δεν θα χορηγηθούν στον αξιωματικό ταξιδιωτικά έγγραφα, ο τόπος διαμονής του θα είναι συγκεκριμένος σε μη δημοσιοποιούμενη διεύθυνση, ενώ υποχρεούται να εμφανίζεται καθημερινά στο ΑΤ διαμονής του.

Επισημαίνεται ωστόσο, πως η διοίκηση οφείλει να λάβει κάθε αναγκαίο και πρόσφορο μέτρο με σκοπό την αποτελεσματική επιτήρηση και προστασία του Τούρκου με την προϋπόθεση ότι τα μέτρα δεν θα ισοδυναμούν με κατά ουσία κράτηση αυτού.

Σε περίπτωση μη τήρησης των όρων το δικαστήριο δύναται ανά πάσα στιγμή, κατόπιν υποβολής σχετικής αιτήσεως, να ανακαλέσει την παρούσα απόφαση.

tourkoi stratiotikoi


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....