ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

«Δρομοκαΐτειο κλειστόν λόγω μνημονίων»

| 23/4/2018 - 10:49


Σε συμβολικό χτίσιμο της εισόδου του Δρομοκαΐτειου προχώρησαν το πρωί εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), αποκλείοντας την εφημερία, στο πλαίσιο στάσης εργασίας (08:00 – 12:00), που προκήρυξε η Ομοσπονδία.

Αφορμή οι αλλαγές που επέρχονται στη λειτουργία των ψυχιατρικών νοσοκομείων και συγκεκριμένα στη μεταφορά των μονάδων ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και των κέντρων ψυχικής υγείας στις υγειονομικές περιφέρειες. Στην είσοδο του νοσοκομείου έχουν υψώσει ένα πανό που γράφει «ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο Κλειστόν λόγω μνημονίων».

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ακόμα ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι «η παραχώρηση της ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης (Ξενώνες – Οικοτροφεία – Κέντρα ψυχικής Υγείας) αρχικά στις ΥΠΕ και στη συνέχεια σε ΜΚΟ και την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ), αλλά και η κατάργηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των κλινών που διατίθενται για την εφημερία, οδηγώντας τους χρήστες υπηρεσιών στα χέρια ιδιωτικού τομέα και τους εργαζόμενους σε αβέβαιο εργασιακό μέλλον».

Dromokaiteion230418


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....