FREE - WEB ONLY - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Τζανακόπουλος: Κάτω από ένα εκατομμύριο οι άνεργοι μετά απο 7 χρόνια

| 12/11/2017 - 11:37

Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, επιτέθηκε στη ΝΔ με αιχμή τις προτάσεις Μητσοτάκη για την διανομή του κοινωνικού μερίσματος


«Το κοινωνικό μέρισμα θα το πάρουν οι πραγματικά ευάλωτες ομάδες, δεν θα μοιραστεί οριζοντίως επειδή ο κ. Μητσοτάκης θέλει να βοηθήσει την τάξη του»,  δήλωσε σε συνέντευξή του στο Epsilon TV ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος  Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Όπως είπε «η κυβέρνηση παρέλαβε μια οριακά χρεοκοπημένη χώρα με άδεια ταμεία. Η ΝΔ παρέδωσε άδεια ταμεία το 2015, αλλά σε δυόμιση χρόνια έχουν δημιουργηθεί 350 χιλιάδες περισσότερες θέσεις εργασίας, ενώ  χτες για πρώτη φορά μετά από το 2011 φτάσαμε κάτω από το 1 εκατ. Άνεργων».

Παράλληλα κατηγόρησε τη ΝΔ για καταστροφολογία με την οποία πολιορκούσε τον λαό , σημειώνοντας ότι  «το ζήτημα είναι να γίνουν τα απαραίτητα βήματα ώστε να εμπεδωθεί η   τάση ανάκαμψης και  να αμβλυνθούν  όσο το δυνατόν περισσότερο οι κοινωνικές συνέπειες του μνημονίου με στόχο τον Αύγουστο του 2018 να κλείσει ο κύκλος των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής» και πρόσθεσε:

«Το κοινωνικό μέρισμα θα το πάρουν οι πραγματικά ευάλωτες ομάδες της κοινωνίας, δεν θα μοιραστεί οριζοντίως στην κοινωνία επειδή ο κ. Μητσοτάκης είχε τη φαεινή ιδέα να προτείνει οριζόντια μείωση του ΕΝΦΙΑ».20170307143445_img_57081488891139

Κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι αντιλαμβάνεται την πολιτική με το αν και κατά πόσον θα μπορέσει να βοηθήσει την ίδια του την τάξη, δηλαδή την οικονομική και κοινωνική ελίτ της χώρας».

Σε ό,τι αφορά στην Eldorado, επισήμανε ότι «βρισκόμαστε σε διαιτησία, καλό είναι να περιμένει τα αποτελέσματα της και να σταματήσει τους εκβιασμούς. Αυτή η χώρα έχει νόμους, κανόνες, διαδικασίες και αυτές θα τηρηθούν, όσο κι αυτό μπορεί να μην αρέσει στην Eldorado».

Για την υπόθεση του Ελληνικού είπε ότι από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης έχουν τηρηθεί όλες οι συμβατικές υποχρεώσεις τις οποίες συνυπέγραψε και η Lamda Development, όταν συμφωνήθηκε η σύμβαση με το ελληνικό δημόσιο. Είπε ότι η σύμβαση αυτή προβλέπει ότι υπάρχουν δύο συγκεκριμένοι λόγοι για τους οποίους μπορεί η εταιρεία να καταγγείλει τη σύμβαση με το ελληνικό δημόσιο:

«Ο πρώτος είναι αν λόγω των διαδικασιών αδειοδότησης που πρέπει να γίνουν, καθυστερήσουμε περισσότερο από τον Ιούλιο του 2018 να εκδώσουμε τις απαραίτητες διοικητικές πράξεις».

«Το δεύτερο είναι εφόσον από τις διαδικασίες αδειοδότησης προκύψει περιορισμός δόμησης στο Ελληνικό άνω του 30% της δομήσιμης επιφάνειας».

Credit: Nikos Libertas / SOOC

Credit: Nikos Libertas / SOOC

«Τίποτα από αυτά δεν ισχύουν», τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος, για να προσθέσει ότι, αντιθέτως, η κήρυξη του αρχαιολογικού χώρου, που δεν συνεπάγεται καν περιορισμό δόμησης, ήταν μόλις 300 στρέμματα. Σημείωσε ότι «αυτή τη στιγμή εκδίδονται όλες οι αναγκαίες υπουργικές αποφάσεις και η Lamda Development, αυτό που οφείλει να κάνει είναι να σταματήσει την πολιτικολογία, να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα και να προχωρήσει μαζί με το ελληνικό δημόσιο σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την ολοκλήρωση της επένδυσης».

Διερωτήθηκε γενικότερα εάν είναι σύμπτωση το γεγονός ότι, όπως και την προηγούμενη φορά, οι ανακοινώσεις της Eldorado και το ζήτημα του Ελληνικού προέκυψαν μαζί.

Κληθείς να σχολιάσει τις εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού του νέου φορέα της κεντροαριστεράς, είπε πως ευελπιστεί ο νέος φορέας και ο νέος αρχηγός να μπορέσει να παρακολουθήσει τον βηματισμό της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας που φαίνεται ότι προβαίνει σε μια έμπρακτη αυτοκριτική και μετατόπιση του πολιτικού λόγου και σχεδίου της. Πρόσθεσε ότι όμως κάτι τέτοιο δεν διαφάνηκε κατά την προεκλογική διαδικασία της.


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....