ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

Αξιολόγηση και ΠΓΔΜ συζητήθηκαν στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ

| 17/1/2018 - 22:16


H τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και το ζήτημα της ΠΓΔΜ τέθηκαν επί τάπητος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που δεν θέλουν να δουν την κυβέρνηση να πετυχαίνει, ωστόσο οι σημαντικές συμμαχίες που έχουν επιτευχθεί στο πλαίσιο της ΕΕ, πρέπει να αξιοποιηθούν στο έπακρο ώστε να επιτευχθεί η οριστική έξοδος από την μνημονιακή επιτροπεία τον Αύγουστο του 2018» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με κομματικές πηγές.

Όσον αφορά το θέμα της ΠΓΔΜ τονίστηκε η αναγκαιότητα ενημέρωσης της κοινωνίας και δημιουργίας ευρύτατης κοινωνικής και πολιτικής συναίνεσης για την επίλυση του ζητήματος.  «Το κόμμα πρέπει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια, να αναλάβει πρωτοβουλίες, ενημερώνοντας για την πραγματική διαπραγματευτική διπλωματική ιστορία από το 1992 έως σήμερα», είπε ο πρωθυπουργός.

Κατά τις ίδιες πηγές κατά τη συνεδρίαση μπήκαν οι βασικοί άξονες του επόμενου διαστήματος και έγινε σύντομος απολογισμός της τρίτης αξιολόγησης.

Επιπλέον, κατά τη συζήτηση στηλιτεύθηκε η στάση της ΝΔ απέναντι στην προσπάθεια της κυβέρνησης για ολοκλήρωση του προγράμματος ως μη σοβαρή.

Οι ίδιες πηγές επεσήμαναν ότι ο Πάνος Καμμένος έχει μια διαφορετική τοποθέτηση, αλλά έχει πει πως εφόσον υπάρξει μια ευρύτερη πολιτική συναίνεση δεν θα αποτελέσει εμπόδιο και πως έχει εμπιστοσύνη στον υπουργό Εξωτερικών.

tsipras-10-800x600


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....