ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

Αύριο η απόφαση για το νόμιμο της κράτησης του τούρκου αξιωματικού

| 15/1/2018 - 13:07


Η απόφαση του προϊσταμένου υπηρεσίας του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών για τη νομιμότητα, ή μη, της νέας διοικητικής κράτησης του τούρκου αξιωματικού, αναμένεται αύριο εκτός απροόπτου.

Υπενθυμίζεται ότι στον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, με το οποίο κατέφυγαν οι οκτώ τούρκοι αξιωματικοί στην Αλεξανδρούπολη, είχε χορηγηθεί άσυλο, αλλά με απόφαση της προέδρου του Θ΄ Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, Ευγενίας Μυλωνοπούλου, αυτό ανακλήθηκε. Ακολούθως, με απόφαση του διοικητή της Διεύθυνσης Αλλοδαπών της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η εκ νέου κράτησή του στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού.

Οι δικηγόροι του συγκυβερνήτη προσήλθαν σήμερα ενώπιον του προέδρου υπηρεσίας του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών προκειμένου να προβάλουν τα επιχειρήματά τους και τις αντιρρήσεις τους για το μέτρο της νέας κράτησης που επιβλήθηκε στον πελάτη τους, υποστηρίζοντας ότι η συνέχιση της κράτησής του είναι παράνομη και αυθαίρετη. Οι δικηγόροι πρότειναν την υποχρεωτική διαμονή τόσο του συγκυβερνήτη όσο και των υπολοίπων επτά σε συγκεκριμένη διεύθυνση κατοικίας, ώστε η ΕΛΑΣ να μπορεί να τους επιτηρεί για λόγους ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία ελέγχου της νομιμότητας της κράτησης κινήθηκε αυτεπαγγέλτως, όπως ισχύει για όλες τις περιπτώσεις διοικητικής κράτησης.

tourkoi-stratiotikoi1


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....