ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

Αντιδράσεις από τη δήλωση Χαν για αναδιάρθρωση συνόρων μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας- Διευκρίνιση της Κομισιόν

| 11/7/2018 - 19:23


Αίσθηση προκαλεί τις τελευταίες ώρες η δήλωση του επιτρόπου αρμόδιου για τη Διεύρυνση Γιοχάνες Χαν ότι σε περίπτωση συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας θα υπάρξει και αναδιάρθρωση των συνόρων.

Μιλώντας σε συνέδριο για την ανάγκη επίτευξης συμφωνιών στα Βαλκάνια ο κ. Χαν σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «εάν υπάρξει συμφωνία μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας, γιατί εκεί πρόκειται για αναδιάρθρωση των συνόρων, αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό και κρίσιμο για τους πολίτες».

Σε διευκρινιστικές δηλώσεις προχώρησε η Κομισιόν .

Ο επίτροπος Χαν σε καμία περίπτωση δεν αναφέρθηκε σε «αλλαγή συνόρων» Ελλάδας- Αλβανίας, επισήμανε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρόσθεσε: Ο επίτροπος για τη Διέυρυνση έκανε αναφορά στις συνεχιζόμενες ελληνοαλβανικές συζητήσεις για την αποκλειστική οικονομική ζώνη, η οποία φυσικά μπορεί να ολοκληρωθεί μόνο στη βάση μιας αμοιβαία αποδεκτής συμφωνίας.

Η ΝΔ -με ανακοίνωση της-καλεί τους Αλέξη Τσίπρα, Πάνο Καμμένο και Νίκο Κοτζιά να σταματήσουν εδώ και τώρα τη μυστική διαπραγμάτευση, που –όπως αναφέρει-  φαίνεται ότι κάνουν και με την Αλβανία. «Όσο για τον επίτροπο Χαν, ας συνειδητοποιήσει ποιος είναι ο ρόλος του και να περιοριστεί στις αρμοδιότητές του», επισημαίνεται στην ανακοίνωση

Να παράσχει στον ελληνικό λαό τις απαραίτητες διευκρινήσεις, κάλεσε την κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ, Ανδρέας Λοβέρδος.

Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι ο κ. Χαν υπέπεσε σε φραστικό λάθος. Διαφορετικά τα πράγματα είναι σοβαρά, αλλά μάλλον είναι αστεία, σχολιάζει το Ποτάμι.

hahn


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....