ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY - ΔΙΕΘΝΗ

Ανέκδοτα ποιήματα του Lou Reed θα κυκλοφορήσουν τον Απρίλιο

| 6/3/2018 - 13:09


Ανέκδοτα ποιήματα και διηγήματα του Λου Ριντ, του εμβληματικού τραγουδιστή και συνθέτη της ροκ, θα κυκλοφορήσουν τον Απρίλιο σε μια συλλογή με τον τίτλο «Do Angels Need Haircuts?».

Μόνο τρία από τα 12 ποιήματα και τα διηγήματα της συλλογής έχουν δημοσιευτεί στο παρελθόν.

Ο Ριντ, ένας από τους πιο ξεχωριστούς τραγουδοποιούς του 20ού αιώνα, ήταν αρχικά στους Velvet Underground και μετέπειτα ακολούθησε σόλο καριέρα γράφοντας μεγάλες επιτυχίες όπως το Perfect Day και το Walking on the Wild Side. Ηχογράφησε 20 άλμπουμ συμπεριλαμβανομένου του Lulu σε συνεργασία με τους Metallica.

Τα ποιήματα αυτά γράφτηκαν κατά τη διάρκεια μιας περιόδου έξι μηνών το 1970, όταν ο Ριντ εγκατέλειψε την μπάντα του και επέστρεψε στο Λονγκ Άιλαντ για να εργαστεί στη λογιστική εταιρεία του πατέρα του.

Ο επίλογος της συλλογής θα έχει την υπογραφή της συζύγου του Λόρι Άντερσον και προλόγους του ίδιου του Ριντ. Θα συνοδεύεται επίσης από ηχογραφήσεις, απαγγελίες των ποιημάτων από τον τραγουδιστή, στην εκκλησία του Αγίου Μάρκου στη Νέα Υόρκη το 1971. Λέγεται ότι ο ποιητής Άλεν Γκίνσμπεργκ ήταν στο ακροατήριο.

Τα ποιήματα αποτελούν μέρος του Αρχείου του Λου Ριντ, το οποίο μετά τον θάνατο του τραγουδιστή περιήλθε στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης.

«Από το Αρχείο Λου Ριντ, από τη συναρπαστική συλλογή του έργου ζωής του θα δημοσιοποιηθεί σπάνιο και μοναδικό υλικό  Αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε με αυτά τα ποιήματα», δήλωσε ο υπεύθυνος του Αρχείου Ντον Φλέμινγκ.

«Ο Λου ήταν κατά βάθος λογοτέχνης. Κατά τη διάρκεια της περιόδου που έγραψε αυτά τα ποιήματα σκεφτόταν να εγκαταλείψει τη μουσική για να αφοσιωθεί στην ποίηση και τη λογοτεχνία», πρόσθεσε.

 

LouPatti


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....