ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

Αλ. Τσίπρας: Ήρθε η ώρα να ζητήσετε συγγνώμη από τον υπουργό Άμυνας

| 27/11/2017 - 17:18


«Δεν θα ανεχτώ καμία πρόκληση, καμία συκοφαντία και καμία γραφικότητα από τον κ. Μητσοτάκη», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τοποθετούμενος επί της επερώτησης της ΝΔ για τη συμφωνία Ελλάδας-Σ. Αραβίας. «Φτάσατε στο σημείο να ισχυριστείτε ότι το προγραμματισμένο ταξίδι μου στη Γαλλία και στις Βρυξέλλες και οι συναντήσεις μου με Μακρόν και Γιούνκερ έγινα για να μη βρίσκομαι στη Βουλή, για να δραπετεύσω.. Από τι; Από την αντιπαράθεση με τον κ. Μητσοτάκη; Ούτε εσείς, ούτε εκείνοι που τα γράφουν δεν τα πιστεύουν είπε ο κ. Τσίπρας. Ούτε κρύβομαι ούτε εκβιάζομαι», τόνισε ο πρωθυπουργός και αναφερόμενος στο πρόσφατο τηλεοπτικό του σποτ, είπε: «Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα. Και όταν έρχονται τηλεοπτικά συνεργεία στο γραφείο μου, ούτε ξεσκονίζω ούτε κρύβω τα δώρα που δίνονται στον πρωθυπουργό, Να δω όταν θα έρθει κάποιο τηλεοπτικό συνεργείο στο γραφείο σας, τι ξεσκόνισμα θα κάνετε εσείς, που θα κρύψετε τα παραστατικά της Ζίμενς, τα δάνεια του Κήρυκα Χανίων, τις απομαγνητοφωνήσεις του αντιπροέδρου του κόμματός σας, και το Ε9 που δεν έχετε καταθέσει. Μετακόμιση θα κάνετε εσείς. Δεν φοβάμαι τίποτα επανέλαβε ο κ. Τσίπρας. Είμαι εδώ για να υπερασπιστώ τν αλήθεια και να αποκαλύψω το βρόμικο παιχνίδι και το μέγεθος της απάτης σας, να καταλάβει ο λαός ποιος είναι ο στόχος και ο σχεδιασμός σας», επισήμανε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Φωτ.: Nikos Libertas / SOOC

Φωτ.: Nikos Libertas / SOOC

«Το βασικό σας επιχείρημα, κ. Μητσοτάκη, είναι ότι η πρεσβεία μας στο Ριάντ μάς προειδοποιούσε να μην προχωρήσουμε σε αυτή την κίνηση», ανέφερε ο πρωθυπουργός, ενώ άφησε αιχμές για χρηματισμό λειτουργών του Δημοσίου για τη διαρροή εγγράφων. «Ο κ. Παπαδόπουλος κατέθεσε την εξουσιοδότηση που είχε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας, ζητήσαμε από τον ακόλουθο Άμυνας, που έχουμε στα Αραβικά Εμιράτα να ελεγχθεί η νομιμότητα του εγγράφου που κατέθεσε ο κ. Παπαδόπουλος για τη γνησιότητα του εγγράφου. Υπήρξε απάντηση από τη Σαουδική Αραβία ότι το έγγραφο είναι αυθεντικό», είπε στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στο ρόλο του Βασίλη Παπαδόπουλου και τόνισε:  «Τον Νοέμβριο του 2016 έχουμε το πιστοποιητικό που ορίζει ότι είναι γνήσια η εξουσιοδότηση, όποτε δεν έχουμε μεσάζοντα αλλά συμφωνία ανάμεσα στα δυο κράτη».

«Όταν τις τελευταίες μέρες ξέσπασε αυτός ο θόρυβος, ο ΥΠΕΞ ζήτησε από τον πρέσβη μας στο Ριάντ μια εξήγηση για το γιατί δεν θεωρεί τον συγκεκριμένο μεσάζοντα αξιόπιστο, αλλά προτείνει τον σύνδεσμό του. Ζητήθηκε εξήγηση από τον πρέσβη μας στο Ριάντ και η απάντησή του ήταν προφορική, ότι η πηγή  ήταν πολύ κοντά εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις. Του ζητήθηκε να τον κατονομάσει και μας έδωσε το όνομα ενός Έλληνα!»

«Η απάντηση αναφέρει ότι ο σύνδεσμος-ενδιάμεσος είναι κάποιος Τζον Σφακιανάκης, από το Ηράκλειο Κρήτης», είπε ο Αλέξης Τσίπρας λίγο πριν ολοκληρώσει την ομιλία του.

Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, είπε: «Ήρθε η ώρα να ζητήσει συγγνώμη ο κ. Μητσοτάκης από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και την ελληνική δημοκρατία για τη ζημιά που κάνει στους θεσμούς, στην ελληνική διπλωματία, στο Υπουργείο Εξωτερικών και τον ελληνικό στρατό.

Δεν θα ξεφύγει ο κ. Μητσοτάκης από την ουσιαστική συζήτηση. Κατέθεσα πρόταση για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τη φοροδιαφυγή. Για να συζητήσουμε για τα πραγματικά μεγάλα ζητήματα της χώρας και όχι για συκοφαντικές εγκλήσεις».


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....