ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

Αφιέρωμα στον Ντάισελμπλουμ: Ήταν ειλικρινής διαμεσολαβήτης, λέει ο Τσακαλώτος- Είχε τη μεγαλύτερη υπομονή με τον Βαρουφάκη, σημειώνει ο Σόιμπλε

| 5/12/2017 - 21:19

Τσακαλώτος και Σόιμπλε μίλησαν για τον Γερούν Ντάισελμπλουμ στο πλαίσιο αφιερώματος ολλανδικής εφημερίδας.


«Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ είναι ένας “ειλικρινής διαμεσολαβητής, ένας κλασικός Ολλανδός και ταυτόχρονα ένας πολύ ευρωπαίος πολιτικός”», δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε αφιέρωμα της ολλανδικής εφημερίδας De Volkskrant για τα πέντε χρόνια του Ντάισελμπλουμ στο τιμόνι της ευρωζώνης. Το αφιέρωμα φιλοξενεί μεταξύ άλλων τις απόψεις των Πιερ Μοσκοβισί, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τον πρώην πρόεδρο του Eurogroup.

O Eυκλείδης Τσακαλώτος σημείωσε ότι ο Ντάισελμπλουμ «υπήρξε ένας ειλικρινής διαμεσολαβητής, μεταξύ άλλων και σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, ο οποίος δεν δίστασε, παράλληλα, να μεταρρυθμίσει την οικονομική και δημοσιονομική αρχιτεκτονική της ευρωζώνης».

«Εάν ήσασταν πρόεδρος του Eurogroup τα τελευταία πέντε χρόνια τι θα είχατε κάνει διαφορετικά;» ρωτά στη συνέχεια η εφημερίδα τον υπουργό Οικονομικών ο οποίος απαντά: «Διαφέρουμε στο ύφος αλλά και στις απόψεις. Θα είχα δώσει πολύ μεγαλύτερη προσοχή στις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις των μεταρρυθμίσεων, την εντεινόμενη ανισότητα και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Το κοινωνικό ζήτημα είναι μια ωρολογιακή βόμβα, η οποία απειλεί την συνοχή της ευρωζώνης. Κατά πόσο βέβαια θα ήμουν ένας καλύτερος πρόεδρος του Eurogroup δεν θα το μάθουμε ποτέ».

Για τον Γερούν Ντάισελμπλουμ ρωτήθηκε και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος είπε ότι «ήταν πολύ ικανός, πολύ καλά πληροφορημένος και προσανατολισμένος στην εύρεση λύσεων». Και πρόσθεσε: « Ήταν εκείνος που είχε τη μεγαλύτερη υπομονή από όλους μας, με τον Γιάννη Βαρουφάκη. Όλοι μας είχαμε ήδη για πολύ καιρό μπουχτίσει με τον άνθρωπο αυτό, αλλά ο Ντάισελμπλουμ συνέχιζε να μιλάει μαζί του».

Φωτογραφία: Alexandros Michailidis / SOOC

Φωτογραφία: Alexandros Michailidis / SOOC


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....