FREE - WEB ONLY - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Α. Γεωργιάδης: Το Κίνημα Αλλαγής είναι στρατηγικός μας εταίρος

| 11/4/2018 - 12:17


«Δεν υπήρχε καμία διαφωνία Σαμαρά – Μητσοτάκη», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας σε ραδιοφωνική συνέντευξή του τα περί διαφωνίας μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή το άρθρο του κ. Σαμαρά στην Καθημερινή.

«Διαβάζω το άρθρο Σαμαρά, το ξαναδιαβάζω το διαβάζω τρίτη φορά […] πού υπήρχε διαφωνία Σαμαρά- Μητσοτάκη; Απολύτως πουθενά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι «δεν υπήρχε επίσης κανένα κάλεσμα στο άρθρο του κ. Σαμαρά να έρθει ο κ. Βενιζέλος ή ο κ. Λοβέρδος στη ΝΔ».

«Υπήρχε η γενική άποψη ότι το Κίνημα Αλλαγής αποτελεί έναν στρατηγικό μας εταίρο για να αλλάξουμε τη χώρα και αυτό φυσικά δεν είναι σε διάσταση απόψεων με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος -υπενθυμίζω- ότι ο ίδιος πήγε και μίλησε και είπε το ίδιο πράγμα μέσα στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής προ τριών εβδομάδων. Βεβαίως το Κίνημα Αλλαγής είναι στρατηγικός εταίρος για την αλλαγή της χώρας και τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής Ελλάδας, ασφαλώς και είναι. Δεν ήμασταν με αυτό το κόμμα σε συγκυβέρνηση το 2012 – 2014;» διερωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης.

«Το Κίνημα Αλλαγής», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης, «είναι άλλος πολιτικός χώρος από εμάς. Δεν λέω ότι έχουμε ταυτόσημες απόψεις. Έχουμε σε πολλά σημεία διαφορετικές απόψεις. Όμως στα μείζονα -και αυτή είναι η μεγάλη διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ- δηλαδή στην κατεύθυνση που πρέπει να έχει η χώρα, στη μορφή που πρέπει να έχει η χώρα, στον σεβασμό της διακρίσεως των εξουσιών, στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σε αυτά υπάρχει ταύτιση απόψεων».

Κληθείς να σχολιάσει την αυξανόμενη προκλητικότητα από την πλευρά της Τουρκίας, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ότι συμφέρον της Άγκυρας «είναι να υπάρχει αναταραχή ενώ συμφέρον της Ελλάδος είναι να υπάρχει ηρεμία», γι’ αυτό και, όπως υπογράμμισε, «όσο η Τουρκία θα προσπαθεί να μας παρασύρει, τόσο περισσότερο εμείς θα πρέπει να κρατάμε την ψυχραιμία μας».

«Δεν συμμερίζομαι, λοιπόν, μια δημόσια συζήτηση η οποία μπορεί να πάρει διαστάσεις υστερίας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος υστερίας. Η Ελλάδα δεν φοβάται κανέναν, έχει ισχυρή αποτρεπτική δύναμη, έχει διεθνείς συμμαχίες», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.

Για το θέμα των δύο ελλήνων στρατιωτικών ανέφερε ότι «έκανε λάθος η κυβέρνηση από την αρχή» καθώς «δεν είχε διαβάσει καλά την αλλαγή της στάσης της Τουρκίας και είχε μείνει σε μια δική της φαντασίωση ότι το ταξίδι Ερντογάν στην Αθήνα ήταν θρίαμβος και ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις πάνε καλά. Γιατί αν είχαν συνειδητοποιήσει ότι ο Ερντογάν έψαχνε να κάνει μια προβοκάτσια θα είχαν φροντίσει να δώσουν τις κατάλληλες εντολές στα φυλάκια που κάνουν τους ελέγχους στα σύνορα να είναι πολύ πιο προσεκτικά. Αυτό δεν έγινε».

Σε ό,τι αφορά, τέλος, την κατάσταση στη Συρία είπε: «Θέλω να προσευχηθώ να μην έχουμε μια μείζονα σύγκρουση στη Συρία, γιατί αν έχουμε μια σύγκρουση αμερικανικών και ρωσικών δυνάμεων στη Συρία, αυτό καταλαβαίνετε ότι δεν είναι καθόλου καλό».

GeorgiadisSamarasVoridis


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....