unfollow-sindromes
unfollow-sindromes
FREE - WEB ONLY - ΔΙΕΘΝΗ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βόννη: Αρχίζει τη Δευτέρα η διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα

| 4/11/2017 - 11:43

Με «οικολογικό τρένο» θα μεταβεί η Γερμανική αντιπροσωπεία στην παγκόσμια διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών


Συμβολικό, αλλά ξεκάθαρο μήνυμα θέλει να στείλει η Γερμανική αντιπροσωπεία στην 23η παγκόσμια διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα, από τις 6 έως τις 17 Νοεμβρίου, υπό την προεδρεία των νησιών Φίτζι.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας θα ταξιδέψουν στη Βόννη με  τρένο, φιλικό προς το περιβάλλον  προκειμένου να λάβουν μέρος στη διάσκεψη στην σύνοδο όπου θα εξεταστούν μεταξύ άλλων οι σοβαρότατες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στα νησιωτικά συμπλέγματα του Ειρηνικού Ωκεανού.

Η γερμανική αντιπροσωπεία θα αποτελείται από αξιωματούχους  της κυβέρνησης, εκπροσώπους της  βιομηχανίας, μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων και δημοσιογράφους.

«Στη Βόννη θέλουμε να προωθήσουμε τη διεθνή δράση για το κλίμα και εργαζόμαστε για την εφαρμογή της συμφωνίας του Παρισιού.

Έτσι αποφασίσαμε να μεταβούμε με το συγκεκριμένο τρένο ώστε να στείλουμε το μήνυμα για ένα καθαρό μέλλον των κοινωνιών μας με  ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα»,τόνισε η ομοσπονδιακή υπουργός περιβάλλοντος Barbara Hendricks.train-620x420Περίπου 250 επιβάτες του τρένου, στη διάρκεια του εξάωρου ταξιδιού τους θα κάνουν προκαταρκτικές συζητήσεις  των θεμάτων για την προστασία του κλίματος.


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....