ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - FREE - WEB ONLY

4 μήνες φυλάκιση με αναστολή στον «Καιάδα» της Χρυσής Αυγής

| 12/3/2018 - 13:28


Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας επέβαλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με αναστολή στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιώργο Γερμενή, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για απόπειρα απλής σωματικής βλάβης σε βάρος του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Γ. Γερμενής εισήλθε σε εκδήλωση του Δήμου Αθηναίων στον «Κόμβο Αλληλεγγύης» που στεγάζεται στο πρώην Φρουραρχείο στη συμβολή των οδών Φιλαδελφείας και Δομοκού 2 στην Αθήνα, πλησίασε τον Γ. Καμίνη, τον εξύβρισε και επιχείρησε να του χτυπήσει με το χέρι.

Η κίνησή του όμως έγινε αντιληπτή από τους αστυνομικούς φρουρούς του δημάρχου, οι οποίοι και τον ακινητοποίησαν. Μάλιστα, την ώρα της ακινητοποίησης είχε χτυπήσει ελαφρά με το χέρι του ένα κοριτσάκι.

Ο δήμαρχος, στη σελίδα του στο Facebook, έκανε λόγο για απόφαση-σταθμό: «Απόφαση – σταθμός πριν από λίγο: 4 μήνες φυλάκιση στον Γ. Γερμενή της Χρυσής Αυγής για την επίθεση εναντίον μου το Πάσχα του 2013 στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας του δήμου Αθηναίων, λίγο μετά την απαγόρευση του συσσιτίου του μίσους. Νεοναζί και φασισμός ενώπιον της Δικαιοσύνης. Αυτός είναι ο δρόμος».


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....