unfollow-sindromes
unfollow-sindromes
FREE - ΑΡΘΡΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ν. Μαυραγάνης για τις ουρές στα εκδοτήρια: Παρανοήσατε εσείς, φταίμε κι εμείς

| 1/11/2017


Σε παρανόηση των πολιτών απέδωσε ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Νίκος Μαυραγάνης, τις ουρές στα εκδοτήρια εισιτηρίων για την έκδοση ηλεκτρονικών καρτών, αναγνωρίζοντας πάντως ότι πιθανόν ευθύνεται και το κράτος.

«Ο κόσμος παρανόησε… Ευθύνονται οπωσδήποτε και οι δυο πλευρές σε μια παρανόηση, άρα και εμείς», είπε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, προσθέτοντας ότι «ο ΟΑΣΑ βγάζει ανακοινώσεις καθημερινά στο Μετρό για το θέμα».

Ο κ. Μαυραγάνης διευκρίνισε ότι ο αρχικός σχεδιασμός του υπουργείου Μεταφορών ήταν η όλη διαδικασία να γίνεται διαδικτυακά, ωστόσο, όπως είπε, το απαγόρευσε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων, υποστηρίζοντας ότι από με αυτόν τον τρόπο τα προσωπικά δεδομένα είναι τρωτά.

Σημείωσε ότι από τον Φεβρουάριο γινόταν η διαδικασία μετάβασης «στη νέα εποχή», άλλα μόλις έκανε την ανακοίνωση ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης «έτρεξαν όλοι…» «Μπορεί να μην το είπε καλά ο υπουργός», πρόσθεσε.

Ο υφυπουργός παραδέχθηκε επίσης ότι για την επέκταση της διάρκειας μηνιαίας κάρτας έως τα μέσα Νοεμβρίου «θα χαθούν κάποια χρήματα», αλλά και ότι το σύστημα με τα εισιτήρια έχει πρόβλημα.

Αποσαφήνισε παράλληλα πως «δεν λήγει η προθεσμία για εισιτήριο και κάρτα στις 15 Νοεμβρίου» αλλά «η ισχύς της μηνιαίας κάρτας του Οκτώβριου». «Οποτεδήποτε Νοέμβριο, Δεκέμβριο, Φεβρουάριο, όποτε θέλει, μπορεί να βγάλει κανείς ηλεκτρονικό εισιτήριο» είπε.

 

Όπως ανέφερε, «τα χάρτινα εισιτήρια θα ακυρώνονται κανονικότατα στα ακυρωτικά μηχανήματα όσο υπάρχουν, θα μπορούν να τα χρησιμοποιούν οι πολίτες όσο υπάρχει ροή, και σε όσους ξεμείνουν θα μπορούν τα συμβατικά εισιτήρια να ανταλλάσσονται με καινούρια στα γραφεία του ΟΑΣΑ». Διευκρίνισε ακόμη πως «όσοι έχουν παλαιά κάρτα θα μπαίνουν από ανοιχτό σημείο, μέχρι να ανταλλάξουν τις παλιές με τα νέες θα μπαίνουν με τις παλιές».

 


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....