FREE - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Υπάρχει ζωή μετά το κεφάλαιο;

| 14/10/2016

Οι Εκδόσεις Μεταίχμιο και το περιοδικό UNFOLLOW παρουσιάζουν τη συζήτηση με τίτλο «Υπάρχει ζωή μετά το κεφάλαιο;», με αφορμή τα βιβλία «Δεκαεφτά αντιφάσεις και το τέλος του καπιταλισμού» του David Harvey και «Προβλήματα στον Παράδεισο, Ο κομμουνισμός μετά το τέλος της Ιστορίας» του Σλάβοϊ Ζίζεκ, την Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016, 8μμ, στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.


14725406_1323267274364458_950954870_o

Την ίδια στιγμή που η παγκόσμια κρίση δείχνει ότι η ιδέα μιας ευημερούσας ζωής υπό καπιταλιστικές συνθήκες είναι ένα ουτοπικό όνειρο, την ίδια στιγμή προβάλλει ως αναπόδραστη συνθήκη ρύθμισης του κοινωνικού ιστού το κεφάλαιο. Αυτή η ζώσα αντίφαση, το να εμφανίζεται ως αυτόματη απάντηση στο τι να κάνουμε η έλλειψη εναλλακτικών δρόμων (There is no alternative), είναι το σημείο μηδέν από το οποίο μπορεί να διαγνωστεί τόσο η δύναμη του κεφαλαίου να επιβιώνει όσο και η αδυναμία της «κομμουνιστικής υπόθεσης» να κεφαλαιοποιήσει την κρίση προς όφελος των αδυνάτων.

Με αφορμή τα βιβλία Δεκαεφτά αντιφάσεις και το τέλος του καπιταλισμού του David Harvey και Προβλήματα στον Παράδεισο, Ο κομμουνισμός μετά το τέλος της Ιστορίας του Σλάβοϊ Ζίζεκ, συζητούμε πάνω σ’ αυτό το παράδοξο και διερευνούμε τη δυνατότητα να υπάρξει κομμουνιστική ζωή μετά τον καπιταλιστικό θάνατο.

Στη συζήτηση συμμετέχουν ο Διονύσης Σκλήρης, Διδάκτωρ Φιλολογίας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, και ο Τάσος Τσακίρoγλου, δημοσιογράφος στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Συντονίζει ο Χρήστος Νάτσης, υπεύθυνος πολιτιστικών του περιοδικού UNFOLLOW.

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016, στις 8 το βράδυ, στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα)

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

UNFOLLOW

[email protected]


Μηνιαίο ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις....